Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: slovakcooking, Tvarohové řezy a jejich servírování
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na tvarohové řezy s ovocem a želé
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
1
hodina
hodina
Čas vaření
1
hodina
hodina
Doba odpočinku v lednici
8
hodiny
hodiny
Celkový čas
10
hodiny
hodiny
Porcí
12
porcí
Tvarohové řezy jsou sladkou specialitou ze Slovenska, kterou si zamilujete
Potřebné vybavení
Plech na pečení
Suroviny
Ingredience na těsto:
200
gramů
mouky
2
lžíce
prášku do pečiva
80
gramů
moučkového cukru
1
žloutek
100
gramů
másla
Ingredience na náplň:
1,5
litru
šlehačky
500
gramů
farmářského sýra
(nebo tvarohu)
1
citron
(šťáva a kůra)
20
gramů
želatiny
20
gramů
vanilkového cukru
140
gramů
moučkového cukru
malinový džem
čerstvé nebo konzervované ovoce
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, moučkový cukr a žloutek.
Přidejte 100 gramů změklého másla a zpracujte všechny ingredience do hladkého těsta.
Těsto zabalte do fólie a nechte ho odpočívat v lednici alespoň 30 minut, aby se lépe zpracovávalo.
Mezitím připravte náplň. V míse smíchejte farmářský sýr s vanilkovým cukrem.
Přidejte šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho citronu.
Želatinu rozpusťte ve 0,5 litru vroucí vody a přidejte ji do sýrové směsi. Dobře promíchejte.
Nakonec přidejte šlehačku a důkladně vše promíchejte, aby byla náplň hladká a krémová.
Těsto vyjměte z lednice a rozválejte ho na velikost vašeho pekáče. Pomocí válečku těsto přendejte do pekáče.
Pokud chcete těsto předpéct, pečte ho při 190 °C asi 10 minut. Pokud ne, můžete na těsto rovnou nanést náplň.
Na těsto (předpečené nebo ne) naneste rovnoměrně náplň a pečte při 190 °C dalších 30 minut, dokud není náplň zlatavá a pevná.
Po upečení potřete tvarohovou vrstvu malinovým džemem.
Na džem položte čerstvé nebo konzervované ovoce podle vašeho výběru. Jahody, ostružiny, meruňky a další ovoce jsou skvělou volbou.
Připravte želé podle návodu na obalu, rozpusťte želatinu ve vroucí vodě nebo ovocné šťávě. Nalijte želé na ovoce tak, aby bylo rovnoměrně pokryté.
Dejte řezy do lednice a nechte je přes noc ztuhnout.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Sladké
Kuchyně:
Slovenská
Klíčové slovo:
Ovoce, řezy na plech, tvaroh, Tvarohové řezy, vitacitové řezy, želatina, želé, želé řezy