Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: marcsireceptjei, Recept na tvarohový dort s malinovým želé.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na tvarohový dort s malinovým želé ze tří vrstev
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Celkový čas
1
hodina
hodina
Porcí
1
dort
Pečeme třívrstvý dort s malinovým želé
Potřebné vybavení
1 Plech
35 x 30 cm
1 Mísa
1 Hrnec
Ruční šlehač
Suroviny
Ingredience na korpus
200
g
Mouky
250
g
Cukru
4
ks
Vejce
25
g
Kakaa
1
balení
Prášku do pečiva
1
balení
Vanilkového cukru
10
lžic
Vody
Špetka soli
Ingredience na krém
500
g
Tvarohu
200
ml
Zakysané smetany
200
ml
Smetany
150
g
Moučkového cukru
10
g
Želatiny v prášku
100
ml
Vody
Nastrouhaná kůra z 1 citronu
Ingredience na želé
300
g
Malin
10
g
Želatiny v prášku
100
ml
Vody
3
lžíce
Cukru
Citrónová šťáva
Ingredience na zdobení (dle chuti a vlastních preferencí)
Šlehačka
Pistácie
Máta nebo citrónová tráva
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Žloutky si vyšleháme s vodou, cukrem a vanilkovým cukrem do bílé pěny.
Přidáme mouku, prášek do pečiva a kakao. Pořádně promícháme.
Předehřejeme troubu na 160 stupňů Celsia.
Z bílků a špetky soli vyšleháme pěnu a vmícháme opatrně do směsi ze žloutků.
Těsto nalejeme a uhladíme v hlubší formě vyložené pečícím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě, dokud nám nevyjde dobře zkouška špendlíkem.
Po upečení necháme vychladnout.
Do mísy si dáme tvaroh, vanilkový cukr, moučkový cukr, zakysanou smetanu a citrónovou kůru.
Vše pořádně promícháme.
V hrnci si uvaříme vodu a v ní rozpustíme želatinu na krém.
Poté mícháme, dokud se dostatečně nezchladí na vlažnou teplotu a nakonec želatinu vlejeme do krému a promícháme.
Ze smetany ušleháme pěnu a vmícháme do tvarohového krému.
Z pod korpusu odstraníme pečící papír, ale korpus necháme ve formě.
Na korpus rozetřeme krém a dáme na 20 min do mrazáku nebo 1 hodinu do lednice.
Mezitím si připravíme želé. Vše kromě želatiny v prášku si dáme do hrnce.
Vaříme tak 3 minuty, aby nám vznikla malinová dužina.
Do mírně zchladlé dužiny přidáme želatinu v prášku a zahřejeme, dokud se nerozpustí.
Necháme zchladnout.
Želé přidáme na krém a dáme ideálně na noc do lednice.
Nakonec dozdobíme například šlehačkou, pistáciemi a čímkoliv, co nás napadne.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Dezert, Pečení, Sladké
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
dort, dort ze 3 vrstev, dortový korpus, krém, tvarohový dort, želé