Vaříme Věnec z listového těsta s pestem z medvědího česneku, fetou a rajčaty, uvedené množství je na 4 porce. Délka přípravy 10 minut, délka pečení 30 minut.
Potřebné vybavení
Trouba
Plech
Suroviny
1kslistové těsto(rozválené)
150gfeta sýru(nastrouhaný najemno)
100 g pesta z medvědího česneku(či jiné pesto)
1stroužekčesneku(prolisovaného)
2ksvelké rajčata(nakrájené na kostičky)
1vejce(na potření listového těsta)
sezamové semínka(na posypání listového těsta)
sůl a pepř (na dochucení rajčat)
Postup
Předehřejeme si troubu na 190 stupňů.
Nakrájíme si rajčata na kostičky a dáme do misky.
K nim přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř, vše promícháme. Rajčata necháme odpočívat.
Nyní si rozložíme listové těsto, které potřeme pestem.
Na pesto rozprostřeme nastrouhanou fetu a poté připravené rajčata.
Vše opatrně srolujeme a dáme do tvaru kruhu.
Takto připravený kruh přeneseme na plech a nařízneme listové těsto po celém obvodu.
Potřeme těsto rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem (či jiným posypem).
Dáme péct do předehřáté trouby, dokud nebude věnec do zlatova. Pečeme přibližně 30 minut.
Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat vlažné či studené.