Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: reteta-video, Recept na vepřová žebra na medu a hořčici.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na vepřová žebra z trouby
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
1
hodina
hodina
15
minut
minut
Čas vaření
45
minut
minut
Celkový čas
2
hodiny
hodiny
Porcí
4
porce
Pečeme vepřová žebra na medu a hořčici, délka pečení 45 minut.
Potřebné vybavení
1 Mísa
1 Zapékací mísa
Suroviny
1,5
kg
Vepřových žeber
3
stroužky
Česneku
4
lžíce
Olivového oleje
2
lžíce
Hořčice
2
lžíce
Rajčatového protlaku
2
lžíce
Medu
10
snítek
Tymiánu
6
listů
Šalvěje
1
lžička
Mleté červené papriky
5
lžic
Vody
Sůl a pepř
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Tymián a šalvěj si nadrobno nasekáme.
Rozdrtíme si stroužky česneku.
Do mísy si dáme česnek, tymián, šalvěj, med, mletou papriku, hořčici, rajčatový protlak a olivový olej.
Přidáme sůl a pepř.
Promícháním vytvoříme pastu, do které naložíme žebra.
Misku se žebry zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na hodinu do lednice.
Mezitím si dáme rozehřát troubu.
Vychlazená žebra dáme do zapékací mísy a ty polijeme 5 lžicemi vody.
Žebra ještě navíc polejeme zbytkem marinády.
Dáme péct na 45 minut, během pečení několikrát žebra potřeme marinádou.
Podáváme teplé s vaší oblíbenou přílohou.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Hlavní jídlo, Oběd, Pečení, Večeře
Kuchyně:
Evropská kuchyně
Klíčové slovo:
pečená žebra, vepřová žebra, vepřové maso, žebírka, žebra