Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: tasteofhome, Vepřové maso pro recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na vepřové kotlety s přílohou z jednoho pekáče
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od
2
kuchařů
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
25
minut
minut
Čas vaření
1
hodina
hodina
30
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
55
minut
minut
Porcí
6
porcí
Vepřové kotlety s bramborami jsou oblíbeným chodem, jejich příprava není nijak náročná
Potřebné vybavení
Zapékací mísa nebo pekáč
Suroviny
3
lžíce
másla
3
lžíce
hladké mouky
1-1/2
lžičky
soli
1/4
lžičky
pepře
0,5
litru
kuřecího vývaru
6
kusů
vepřových kotlet
(nebo žebírek)
2
lžíce
řepkového oleje
8
brambor
(nakrájených na tenké plátky)
1
cibule
(nakrájená na plátky)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
V malém hrnci rozehřejte máslo.
Přidejte mouku, sůl a pepř, a míchejte, dokud nezískáte hladkou směs.
Pomalu vmíchejte vývar a směs přiveďte k varu.
Vařte při mírném míchání asi 1 minutu nebo dokud směs nezhoustne.
Směs odstavte z ohně a odložte stranou.
Ve velké pánvi na oleji z obou stran opečte vepřové kotlety dozlatova.
Podle potřeby kotlety během smažení dochuťte solí a pepřem.
Pekáč vymažte máslem nebo olejem.
Do pekáče střídavě vrstvěte plátky brambor a kroužky cibule.
Každou vrstvu zalijte připravenou směsí vývaru.
Na vrch pekáče umístěte opečené vepřové kotlety.
Pokrm zakryjte a pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 1 hodiny.
Poté pekáč odkryjte a pokračujte v pečení dalších 30 minut, nebo dokud nejsou maso a brambory měkké a plně uvařené.
Před podáváním můžete pokrm posypat mletou paprikou a nasekanou petrželkou pro zvýraznění chuti a dekorativního vzhledu.
Video recept
https://cdn.jwplayer.com/previews/LHmA5SlS
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Pro tento recept jsou vhodnější volbou žebírkové kotlety, jelikož jsou oproti libovějším hřbetním kotletám tučnější, což znamená, že i po delším vaření zůstávají šťavnatější a chutnější.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 120 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
brambory, brambry, cibule, kotleta, vepřové maso