Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Recept na vepřové maso připravené v hořčičném kabátku
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na Vepřové maso v hořčično-medovém kabátku
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
2
hodiny
hodiny
40
minut
minut
Doba marinování masa
1
den
den
Celkový čas
1
den
den
3
hodiny
hodiny
Porcí
4
porce
Kombinace vepřového masa a hořčice je klasická, hořčici ale můžeme využít již během přípravy, jako jednu ze surovin
Potřebné vybavení
Pekáč
Alobal
Suroviny
1
kilogram
vepřového masa
6
lžič
hořčice
(můžeme použít jeden druh, nebo dva zkombinovat v poměru 1:1)
1
polévková lžíce
medu
1
červená cibule
3
stroužky
česneku
sůl, pepř, feferonka
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Maso si nejprve omyjeme a očistíme.
Připravíme si marinádu, na kterou je zapotřebí smíchat hořčici s medem.
Marinádu dochutíme solí, pepřem a také feferonkou.
Česnek si nakrájíme na malé kousky.
Maso si nakrájíme podélnými řezy, do kterých vložíme připravený česnek.
Nyní na něj přidáme marinádu, posypeme plátky červené cibule a vybraným kořením.
Takto připravený pokrm dáme do lednice odležet minimálně přes noc.
Druhý den dáme naložené maso do trouby, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů.
Misku s masem zakryjeme alobalem, ten po 40 minutách pečení sundáme.
Maso pečeme ještě 1,5 - 2 hodiny, poté můžeme servírovat.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
K pokrmu se hodí jako příloha lehký zeleninový salát nebo brambory.
Jak připravujete maso Vy?
Máte nějaký inspirativní recept, který byste rádi ukázali ostatním?
Můžete vložit Váš recept
ZDE
.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 140 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
hořčice, med, vepřové maso