Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: bucataras, Vepřová roláda s náplní ze sýra
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na vepřovou roládu plněnou sýrem a paprikou
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
1
hodina
hodina
13
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
28
minut
minut
Porcí
8
porcí
Její výroba není nijak náročná, výsledek vás ale jistě velmi příjemně překvapí
Potřebné vybavení
Párátka
Pekáč
Suroviny
600
gramů
vepřového masa
100
gramů
kuřecí pastrami
150
gramů
uzeného sýra
1
červená paprika
1
lžička
hořčice
1/2
šálku
vody
rozmarýn
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Řízek rozřízněte svisle na dva kusy. Každý kus rozřízněte vodorovně, ale ne úplně, abyste vytvořili větší a tenčí plátky.
Každý kousek masa dobře rozklepejte. Okořeňte solí, pepřem a rozmarýnem podle chuti.
Srolujte a dejte na hodinu do lednice.
Papriku nakrájejte na dlouhé proužky. Kuřecí pastrami nakrájejte na tenké plátky.
Sýr nakrájejte na dlouhé a tenké nudličky.
Vyndejte maso z lednice a rozložte. Na každý kousek masa naneste tenkou vrstvu hořčice.
Přidejte plátky kuřecího pastrami, proužky papriky a nudličky sýra na jeden konec plátku masa.
Pevně srolujte a konce zajistěte párátky.
Rolády vložte do žáruvzdorného pekáče, zalijte půl hrnkem vody a přikryjte alobalem.
Předehřejte troubu na 200 °C a pečte 50 minut ‚pod pokličkou‘.
Po 50 minutách odkryjte alobal, snižte teplotu na 190 °C a pečte dalších 20-25 minut, dokud rolády nezezlátnou.
Nechte rolády vychladnout, nakrájejte na porce a podávejte.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 140 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
masová roláda, roláda, vepřová roláda, vepřové maso