Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Větrník na plech - dokonalý cukrářský dezert se dvěmi krémy a karamelovou polevou
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na větrník na plechu
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
1
hodina
hodina
Čas vaření
40
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
40
minut
minut
Porcí
12
porcí
Větrník je složený z odpalovaného těsta, karamelového krému, šlehačky a karamelové polevy. Vše připravíme na plechu.
Potřebné vybavení
Metla na šlehání
Elektrický šlehač
Plech na pečení
Suroviny
Odpalované Těsto:
750
ml
vody
230
g
másla
230
g
hladké mouky
špetka soli
8
vajec
Karamelovo-pudinková náplň:
750
ml
mléka
2
karamelové pudinky
150
g
moučkového cukru
250
g
másla
Šlehačková náplň:
250
ml
smetany ke šlehání
50
g
moučkového cukru
1
ztužovač šlehačky
Karamelová Poleva:
250
g
cukru krupice
250
ml
smetany ke šlehání
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
V hrnci přivedeme k varu vodu, rozpustíme v ní máslo a sůl.
Postupně přisypeme mouku a mícháme, dokud nevznikne hladká lepivá hmota.
Směs necháme vychladnout a poté do ní po jednom zašleháváme vejce.
Těsto rozdělíme na dva plechy vyložené pečicím papírem a rozetřeme do rovnoměrných plátů.
Pečeme při 200 °C 30 až 40 minut. Během pečení neotvíráme troubu.
Mezitím si připravíme první náplň – uvaříme karamelový pudink dle návodu a necháme jej vychladnout.
Máslo s moučkovým cukrem vyšleháme do pěny a postupně do něj přidáváme vychladlý pudink.
Karamelový krém naneseme na první plát těsta.
Vyšleháme smetanu s cukrem a ztužovačem do tuhé šlehačky a rovnoměrně ji rozetřeme na vrstvu karamelového krému.
Přiklopíme druhým plátem těsta.
Připravíme polevu – cukr rozpustíme v hrnci a necháme zkaramelizovat, poté přidáme horkou smetanu a mícháme, dokud se vše nespojí.
Hotovou polevu nalijeme na vrchní plát větrníku a necháme vychladnout.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 120 Kč
Chod:
Sladké
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
karamel, máslo, řezy na plech, větrníkový dort, větrníky