Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Foto: tvaruzky.cz, Recept na Loštický řízek s bramborovou kaší
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na vynikající mletý Loštický řízek s tvarůžky
Autor receptu:
Veronika Sobotková
5
hvězdiček od
2
kuchařů
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
15
minut
minut
Celkový čas
35
minut
minut
Porcí
4
Vaříme Loštický řízek, uvedené množství na 4 porce. Čas přípravy je 20 minut, čas smažení 15 minut.
Potřebné vybavení
Mísa
Pánev
lis na česnek
obracečku
Suroviny
400
g
vepřové mleté maso
150
g
olomoucké tvarůžky
(nastrouhané)
1
ks
vejce
5
stroužků
česneku
(prolisovaný)
sůl, pepř
1
lžíce
majoránky
stouhanka
(na obalování)
olej
(na smažení)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Všechny suroviny: mleté maso, nastrouhané tvarůžky, vejce, sůl, pepř, majoránku, důkladně promícháme.
Ideálně promícháme rukou, pokud vám nevadí mít maso v ruce.
Z vytvořené směsi uděláme placičky. Lépe se nám budou tvarovat s navlhčenými rukami.
Každou placičku následně obalíme ve strouhance.
Nyní si rozhřejeme olej. Jakmile je olej dostatečně teplý, začneme smažit jednotlivé placky.
Placky smažíme z obou stran do zlatavé barvy.
Hotovo, můžeme podávat, ideální příloha je vařený brambor a čerstvý zeleninový salát.
Nechte si chutnat.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Veronika Sobotková
Cena:
190 Kč
Chod:
Oběd, Večeře
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
Loštický řízek, mleté maso, olomoucké tvarůžky, řízek, vepřové mleté maso