Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: bucataras, Houbová polévka s chutí sýra
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na vynikající žampionovou polévku se sýrem
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Celkový čas
40
minut
minut
Porcí
2
porce
Kombinace sýra a hub dokáže vytvořit skvělý krémový pokrm. V našem receptu jsou žampiony, ale můžete použít hříbky nebo jiné houby.
Potřebné vybavení
Hrnec
Pánev
Mixér
Suroviny
500
gramů
žampionů
3
lžíce
červené papriky
(nakrájené na kostičky)
3
lžíce
zelené cibule
(nakrájené nadrobno)
3
lžíce
mrkve
(nakrájené nadrobno)
olej
20
gramů
másla
parmazán, čedar
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Očistěte, umyjte a nakrájejte mrkev, papriku a cibuli.
Vložte připravenou zeleninu do hrnce, osolte a vařte, dokud nezměkne.
Očistěte houby. Dva žampiony nakrájejte na plátky a orestujte na pánvi s trochou soli.
Zbytek žampionů nakrájejte na větší kousky a vložte do pánve spolu se zeleninou.
Přidejte trochu oleje, osolte, opepřete a restujte asi 15 minut.
Směs dejte do kuchyňského mixéru.
Nasekejte směs v robotu, ale ne do krémové konzistence.
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte nasekanou směs z robotu a šťávu ze zeleninové polévky.
Nechte vařit 3-4 minuty, dochuťte solí a pepřem.
Polévka by měla mít konzistenci mezi krémovou a tekutou.
Vypněte oheň, polévku naběračkou nalijte do servírovací mísy.
Přidejte strouhaný sýr, orestované žampiony a podávejte s krutony s olivovým olejem a mozaikovým pepřem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 60 Kč
Chod:
Polévka
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
houbová polévka, houby, krutony, žampiony, zelenina, zeleninový vývar