Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Autor a obrázek: Michal B., Zapečený balkánský sýr
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na Zapečený balkánský sýr s rajčaty
Autor receptu:
Michal Běhounek
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
15
minut
minut
Celkový čas
25
minut
minut
Porcí
2
porce
Dnes jsme si připravili rychlou večeři v podobě zapečeného balkánského sýra s rajčaty a bagetkou. Skvělá a rychlá pochoutka.
Potřebné vybavení
Pekáč
nebo zapékací mísa, plech
Suroviny
200
g
Balkánský sýr
2
ks
Cibule
(vetší)
2
ks
Rajčata
3
polévkové lžíce
Olivový olej
Kajenský pepř
(drcený - 1/2 polévkové lžíce)
Bageta
(1ks, příloha)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Nejprve nakrájíme balkánský sýr dle libosti na drobné kostky nebo plátky.
Dále si připravíme jednu cibuli a rajčata, která si nakrajíme na kolečka (ne příliš tenké plátky).
Po dokrájení vymažeme pekáč po celém povrchu jednou polévkovou lžící olivového oleje.
Po vymazání uděláme následující vrstvy v tomto pořadí: cibule vespod, na ně vyskládáme rajčata a na ty položíme balkánský sýr.
Sýr opepříme a pokapeme po celém povrchu zbytkem olivového oleje.
Pekáč vložíme do předem předehřáté trouby na 200°C, kdy necháme sýr zápéct cca 15 min.
Během zapékání dáme osmažit druhou, najemno nakrájenou cibuli.
Po zapečení sýra podáváme s osmaženou cibulkou a čerstvou bagetkou.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Michal Běhounek
Chod:
Večeře
Kuchyně:
Balkánská, Česká
Klíčové slovo:
rychlá večeře, zapečený balkánský sýr, zapečený sýr