Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zavařování zeleninového salátu do sklenic
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na zavařený zeleninový salát - jako čerstvý
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
Porcí
5
sklenic
Letní zeleninový salát v zavařené verzi, který si uchová čerstvou chuť zeleniny i na zimu
Potřebné vybavení
5 sklenice o objemu 720 ml
zavařovačky
Suroviny
2
kg
Rajčata
500
g
Paprika
800
g
Okurky
600
g
Cibule
30-40
g
Česnek
40
g
Kopr
40
g
Petrželka
2
lžíce
Kuchyňská sůl
120
ml
Slunečnicový olej
Bazalka, pepř
(pepř)
1
lžička
Cukr
(na sklenici)
1
lžíce
Ocet 9 %
(na sklenici)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Okurky namočíme na 3 hodiny do studené vody.
Nakrájíme rajčata, papriky, cibuli a česnek.
Do každé sklenice přidáme cukr, sůl, pepř, olej a ocet.
Plníme sklenice zeleninou a zalijeme vzniklou šťávou.
Volně uzavřeme sklenice a sterilizujeme 30 minut (pro sklenice 720 ml).
Po sterilizaci pevně uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Sklenice necháme vychladnout.
Video recept
https://www.youtube.com/watch?v=Pwu5qdewdfY
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Salát
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
zavařenina, zavařený zeleninový salát, zavařování, zelenina, zeleninový salát