Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: bucataras, Recept na výživnou zeleninovou polévku
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na zeleninovou polévku, milovanou stálici českých kuchařek
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
30
minut
minut
Celkový čas
50
minut
minut
Porcí
10
porcí
Vyzkoušejte tento recept a objevte, jak může být jednoduchá zeleninová polévka skvělým doplňkem vašeho jídelníčku!
Potřebné vybavení
Hrnec
Suroviny
4
litry
vody
120
gramů
nakrájené mrkve a červené papriky
200
gramů
bílé a červené cibule
300
gramů
brambor
(nakrájených na malé kostičky)
100
gramů
stévie
(nadrobno nakrájené )
1
polévková lžíce
směsi sušené zeleniny
(cibule, paprika, mrkev, celer, pastinák, petržel)
60
mililitrů
oleje
1/2
sklenice
omáčky z pečených paprik
sůl, pepř, libeček
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Vyndejte z mrazáku mrkev a červenou papriku.
Cibuli oloupejte, umyjte a nakrájejte nadrobno.
Brambory oloupejte, umyjte a nakrájejte na malé kostičky.
Na středním ohni rozehřejte wok pánev a přidejte olej.
Do pánve vložte nakrájenou cibuli, mrkev a červenou papriku, a smažte asi 7-8 minut.
Smažte dalších 5-6 minut a poté přidejte lžíci sušené zeleninové směsi.
V samostatném hrnci přiveďte k varu přibližně 4 litry vody na mírném ohni.
Jakmile se voda začne ohřívat, přidejte směs z pánve a nakrájené brambory.
Polévku přiveďte 2-3x k varu.
Ke konci vaření přidejte omáčku z pečených paprik a zeleninový vývar.
Vařte dalších 2-3 minuty a ochutnejte, zda je potřeba přidat více soli nebo kyselosti.
Polévku nalijte do misky a nechte vychladnout.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 70 Kč
Chod:
Polévka
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
polévka, zelenina, zeleninová polévka