Nejprve si očistíme zeleninu a nakrájíme na tvary, které máte rádi v polévce, někdo raději strouhanou, někdo čtverečky nebo na plátky. My zvolili na plátky.
Do hrnce dáme máslo na kterém osmahneme všechnu zeleninu téměř do hněda.
Zeleninu zalijeme vodou a osolíme a opepříme, s nasekaným libečkem povaříme.
Vaříme cca 45 minut bez poklice na mírném plameni.
Mezitím si připravíme tvarůžkové noky.
Tvarůžkové noky:
Na pánvičce si rozpustíme máslo a zaprášíme moukou. Vytvoříme tmavší jíšku.
Do jíšky dáme pokrájené tvarůžky a kmín.
Za stálého míchání necháme tvarůžky zasmahnout do jíšky.
Ze vzniklé směsi vykrajujeme lžičkou malé noky, které pokládáme do naservírované polévky na talíři.
Talíř ještě dozdobíme pažitkou a petrželkou a můžeme podávat.