Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: sovkusom, Zeleninový salát se zelím, klobásou a dresinkem
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na zeleninový salát se zelím a uzenou klobásou
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Celkový čas
20
minut
minut
Porcí
6
porcí
Tento salát je nejen chutný, ale také výživný a ideální pro každodenní večeře i speciální příležitosti
Potřebné vybavení
Větší salátová mísa
Suroviny
180
gramů
sýru
200
gramů
bílého zelí
3
polévkové lžíce
majonézy
130
gramů
uzené klobásy
2
jablka
1
paprika
1
okurka
1
cibule
1
rajče
sůl
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kousky.
Okurku a papriku očistěte a nakrájejte na malé kousky.
Oloupané jablko, rajče, klobásový sýr a uzenou klobásu nakrájejte na kostičky.
Zelí nakrájejte na jemné proužky a dobře promíchejte rukama, aby změklo a uvolnilo šťávu.
Všechny připravené ingredience vložte do velké salátové mísy.
Přidejte majonézu a vše důkladně promíchejte, aby se majonéza rovnoměrně rozložila.
Podávejte salát vychlazený, což zvýrazní jeho osvěžující chuť.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Zpočátku se může zdát, že je salát trochu suchý, ale nechte jej chvíli odstát, protože zelenina ještě pustí šťávu a salát bude šťavnatější.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 60 Kč
Chod:
Salát
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
klobása, lehký salát, letní salát, majonéza, salát, zeleninový salát