Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: sovkusom, Ingredience na zelné placky v misce
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na zelňáky s mletým masem
Autor receptu:
Jana Duchoňová
4
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
15
minut
minut
Doba odpočinku
15
minut
minut
Celkový čas
40
minut
minut
Porcí
4
porce
Perfektní jídlo pro celou rodinu, které je plné chuti
Potřebné vybavení
Pánev
Suroviny
500
gramů
mletého masa
(vepřové nebo kuřecí)
300
gramů
bílého zelí
3
vejce
1/4
svazku
zelené cibulky
1/4
svazku
kopru
4
lžíce
ovesných vloček
1/4
lžičky
česnekového prášku
sůl a pepř
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Odstraňte vrchní listy z mladého zelí. Nakrájejte zelí na menší kousky a rozemelte ho v mixéru do hladka nebo jemně nasekejte.
Omyjte a osušte zelenou cibulku a kopr, poté je nakrájejte nadrobno.
V hluboké míse smíchejte nakrájené zelí s nasekanou zelenou cibulkou a koprem. Přidejte mleté maso a dobře promíchejte.
Přidejte rozšlehaná vejce, sůl, pepř a česnekový prášek. Vše důkladně promíchejte.
Do směsi přidejte ovesné vločky a opět důkladně promíchejte. Nechte směs odpočinout 15 minut, aby vločky nabobtnaly.
Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej. Ze směsi tvořte placky a smažte je na středním plameni z obou stran dozlatova.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Podávejte s domácí zakysanou smetanovou omáčkou pro skvělou chuťovou kombinaci (Smíchejte zakysanou smetanu s jemně nasekanými bylinkami a protlačeným česnekem. Podle chuti přidejte sůl a černý pepř)
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 70 Kč
Chod:
Příloha
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
česnek, česnekový dip, dip, krouhané zelí, mleté maso, ovesné vločky, zelňáky, zelné palačinky, zelné placky