Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: bucataras, Krémová polévka z rajčat
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept rajčatovou polévku ze zralých pečených rajčat
Autor receptu:
Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
45
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
Porcí
2
porce
Rajčatová polévka je nenáročná na přípravu, podávat ji můžeme i za studena
Potřebné vybavení
Hrnec
Mixér
Suroviny
400
gramů
rajčat
1
červená cibule
1
červená paprika
3-4
stroužky
česneku
sůl a pepř
olivový olej
bazalka, feferonka
2
plátky
toustového chleba
2
plátky
sýra čedar
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Nastavte troubu na 190°C.
Omyjte a nakrájejte zralá rajčata, červenou cibuli a červenou papriku na větší kousky.
Vložte nakrájenou zeleninu a celé stroužky česneku do pekáče.
Pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
Pečte zeleninu v troubě 30–40 minut, dokud rajčata nezměknou a nezačnou lehce hnědnout.
Přendejte upečenou zeleninu do mixéru.
Mixujte, dokud nedosáhnete krémové a homogenní konzistence.
Přidejte čerstvé lístky bazalky a ještě jednou krátce promixujte.
Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Polévku nalijte do misek.
Podávejte se sendvičem se sýrem čedar (vnější strany chleba potřete máslem a sendvič opečte na pánvi z každé strany, dokud nezhnědne).
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Alternativně můžete podávat s plátkem toastu nebo krutony.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 50 Kč
Chod:
Polévka
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
cherry rajčátka, polévky, řajčata, rajčatová polévka, zralá rajčata