Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Foto: cooky.cz, Recept, ingredience, postup na tuňákovou pomazánku
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Tuňáková pomazánka - recept a postup přípravy
Autor receptu:
Veronika Sobotková
5
hvězdiček od
2
kuchařů
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Celkový čas
15
minut
minut
Porcí
4
osoby
Díky kombinaci tuňáka, kyselých okurek, vařených vajec, majonézy a tvarohu je tento recept nejen chutný, ale i výživný.
Suroviny
2
plechovky
tuňáka ve slunečnicovém oleji
(cca 170 g)
4
kyselé okurky, nasekané
2
vařená vejce, nakrájená najemno
3
lžíce
majonézy
3
lžíce
tvarohu
sůl a pepř podle chuti
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Tuňáka scedíme z oleje a rozmačkáme vidličkou v míse
Přidáme nakrájená vejce, nasekané kyselé okurky, majonézu a tvaroh
Ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Vše důkladně promícháme, dokud nevznikne konzistence pomazánky
Necháme pomazánku chvíli odpočinout v chladničce, aby se chutě propojily
Podáváme na opečeném toastu, čerstvém pečivu nebo jako náplň do jednohubek
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Pro lehčí verzi můžete použít místo majonézy jogurt nebo zakysanou smetanu.
Pomazánku můžete uchovávat v lednici v uzavřené nádobě až 3 dny
Máte vlastní recept na pomazánku a chcete se s námi podělit?
Můžete zveřejnit svůj recept
ZDE
.
Autor:
Veronika Sobotková
Cena:
180 Kč
Chod:
Snídaně, Svačina, Večeře
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
pomazánka, tuňák