Snadný a rychlý recept na thajské kari s kuřecím mase, cuketou, limetkou a kokosovým mlékem, dochucené rybí a ústřicovou omáčkou. Pochutnejte si i vy.
Potřebné vybavení
Pánev
Suroviny
600gkuřecí prsa
400gkokosové mléko
400mlzeleninový vývar
2lžícežlutá kari pasta
1kscuketa(střední)
1kslimetka
4lžícerybí omáčka
3lžíceústřicová omáčka
2lžícejavorový sirup
hrstthajská bazalka(nebo zkuste použít mátu)
olej
Postup
Kuřecí prsa zbavte blan a nakrájejte na nudličky.
Rozhřejte v hluboké wok pánvi olej a prudce na něm orestujte kuřecí maso ze všech stran.
Přidejte kari pastu a vše restujte na menším ohni několik minut, dokud nebude všechno maso dokonale obalené a pasta rozmíchaná.
Přidejte vývar a vmíchejte jej do směsi masa a kari pasty.
Nechte chvíli probublávat a vložte natrhané listy thajské bazalky.
Postupně dochuťte rybí omáčkou a ústřicovou omáčkou. Pokud na asijské chutě nejste zvyklí, přidávejte postupně, promíchejte, chvíli povařte a znovu ochutnejte.
Přidejte šťávu z půlky limetky.
Přidejte javorový sirup, 2 lžíce jsou takový průměr, přidejte 1 a dochucujte dle chuti.
Opět vše nechte krátce provařit asi 2 minuty, aby se chutě propojili.
Vsypte pokrájenou cuketu a nechte povařit jen zhruba 3 minuty, aby cuketa zůstala křupavá.