My tu máme pro Vás slanou verzi německých bramboráků. Tento recept je dokonalým spojením jednoduchosti a tradice. Bramboráky můžete podávat jako hlavní chod nebo jako doplněk k masu
Potřebné vybavení
sporák
Pánev
Suroviny
5ksstředně velkých syrových brambor
1ksvelkéí cibule, jemně nakrájené
1Vejce
3/4šálku hladké mouky
1čajová lžička soli
1/2čajové lžičky mletého černého pepře
Olej na smažení
Postup
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Vymačkáme z nich co nejvíce vody a přesuneme do velké mísy
Přidáme jemně nakrájenou cibuli, vejce, mouku, sůl a pepř. Důkladně promícháme, dokud nevznikne homogenní směs
Na pánvi rozehřejeme dostatek oleje na střední teplotu
Lžící nabíráme směs a vytvarujeme kruhové placky
Smažíme bramboráky z obou stran dozlatova
Hotové bramboráky položíme na papírové ubrousky, aby se odstranil přebytečný olej
Podáváme je horké s jablkovým kompotem nebo s kysanou smetanou pro tradiční německý zážitek