5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Bramboráky, známé v Německu jako “Kartoffelpuffer” nebo “Reibekuchen”, mají v německé kuchyni dlouhou a bohatou historii. Tyto křupavé placky z nastrouhaných brambor jsou oblíbeným pokrmem, který se v Německu objevuje v mnoha regionálních variantách. Od slaných po sladké, často podávané s jablečným kompotem.

V průběhu let se bramboráky staly nejen běžnou součástí německé domácí kuchyně, ale také oblíbeným pokrmem na tradičních festivalech a trzích. V zimních měsících, zejména během vánočních trhů, se staly nezbytnou součástí německého kulinářského zážitku. Jsou podávány jako teplá svačina, která zahřeje tělo i duši.

Pro vylepšení tohoto receptu, můžeme do směsi přidat například uzené maso, tak jako jsme to udělali my. Budete mít další zajímavou verzi německých bramboráků.

Zdroj obrázku: cooky.cz, bramboráky na německý způsob s uzeným a cibulí

Recept na bramboráky na německý způsob

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 30 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 1 hodina
Porcí 4 osoby
My tu máme pro Vás slanou verzi německých bramboráků. Tento recept je dokonalým spojením jednoduchosti a tradice. Bramboráky můžete podávat jako hlavní chod nebo jako doplněk k masu

Potřebné vybavení

  • sporák
  • Pánev

Suroviny

  • 5 ks středně velkých syrových brambor
  • 1 ks velkéí cibule, jemně nakrájené
  • 1 Vejce
  • 3/4 šálku hladké mouky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
  • Olej na smažení

Postup 

  • Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Vymačkáme z nich co nejvíce vody a přesuneme do velké mísy
  • Přidáme jemně nakrájenou cibuli, vejce, mouku, sůl a pepř. Důkladně promícháme, dokud nevznikne homogenní směs
  • Na pánvi rozehřejeme dostatek oleje na střední teplotu
  • Lžící nabíráme směs a vytvarujeme kruhové placky
  • Smažíme bramboráky z obou stran dozlatova
  • Hotové bramboráky položíme na papírové ubrousky, aby se odstranil přebytečný olej
  • Podáváme je horké s jablkovým kompotem nebo s kysanou smetanou pro tradiční německý zážitek

Video recept

Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Zkuste naše další recepty na bramboráky.
  • My jsme bramborákové těsto vylepšili – přidali jsme také uzené maso nakrájené na kostičky.
Máte vlastní recepturu na přípravu bramboráků nebo jiných zajímavých pokrmů? Recepty můžete vložit ZDE.
Cena: 80 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Německá
Klíčové slovo: bramboráky, brambory



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest