Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: thatovenfeelin, Vrstvený borůvkový koláč
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na borůvkový koláč s máslovou ovesnou krustou
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
35
minut
minut
Celkový čas
50
minut
minut
Porcí
24
porcí
Borůvky jsou dokonalou surovinou na koláč v kombinaci s vrstvou tvarohu nebo smetanového sýra
Potřebné vybavení
Hrnec
Forma na pečení
Suroviny
¾
šálku
másla
(změklého )
⅔
šálku
krystalového cukru
⅔
šálku
hnědého cukru
½
lžičky
jedlé sody
½
lžičky
soli
1⅓
šálku
mouky
1⅓
šálku
ovesných vloček
8
kusů
smetanového sýra
1
plechovka
slazeného kondenzovaného mléka
1
lžička
vanilkového extraktu
1
žloutek
1
šálek
borůvek
(čerstvých nebo mražených )
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C.
Pečicí formu vyložte pečicím papírem nebo ji důkladně potřete sprejem proti přilnavosti.
V míse spojte změklé máslo, krystalový a hnědý cukr. Směs šlehejte, dokud nebude nadýchaná.
Postupně vmíchejte jedlou sodu a sůl.
Poté přidávejte mouku a ovesné vločky, míchejte, dokud těsto není drobivé.
Polovinu směsi natlačte do dna formy.
Pečte ve předehřáté troubě po dobu 13 minut, než se kůrka zpevní a zezlátne.
Mezitím, co se kůrka peče, v míse vyšlehejte smetanový sýr do hladka.
Postupně přidávejte slazené kondenzované mléko.
Po dosažení hladkosti vmíchejte vanilkový extrakt a vaječný žloutek.
Směs rozetřete na upečený korpus.
Na tvarohovou vrstvu rozprostřete borůvky.
Zbylou ovesnou směs rozdrobte na vrch.
Vraťte formu zpět do trouby a pečte dalších 20–25 minut, dokud nebudou okraje zlatohnědé.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 120 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Americká
Klíčové slovo:
borůvkový koláč, borůvky, dezert, máslo, smetanový sýr