Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: sovkusom, Nanášení vrstvy sýru na pekáči
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na brambory s masem a sýrem z jednoho pekáče
Autor receptu:
Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
40
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
Porcí
5
porcí
Vyzkoušejte tento recept a užijte si chutný a výživný pokrm
Potřebné vybavení
Pekáč
Suroviny
700
gramů
vepřového masa
800
gramů
brambor
1
cibule
100
gramů
tvrdého sýra
1
polévková lžíce
hořčice
2
polévkové lžíce
majonézy
2
polévkové lžíce
řeckého jogurtu
slunečnicový olej
sůl, černý pepř
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Vepřové maso nakrájejte na tenké plátky.
Zakryjte potravinářskou fólií a jemně naklepejte kladivem.
Plátky masa osolte a opepřete z obou stran.
Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
Vymačkejte přebytečnou šťávu a brambory osolte.
Důkladně promíchejte.
Vymažte zapékací mísu olejem.
Rozprostřete nastrouhané brambory rovnoměrně na dno pekáče.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka.
Jemně ji rozmačkejte a rozložte na vrstvu brambor.
Na vrstvu cibule položte plátky masa.
Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
Přidejte hořčici, majonézu a řecký jogurt.
Vše důkladně promíchejte, aby vznikla hladká omáčka.
Omáčku rovnoměrně rozetřete na vrstvu masa v pekáči.
Pekáč zakryjte pečicím papírem a poté alobalem.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut.
Po 20 minutách odstraňte pečicí papír a alobal a pečte dalších 20 minut při stejné teplotě, dokud není vrchní vrstva zlatavá a křupavá.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 120 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
brambory, maso z jednoho pekáče, sýr, vepřové maso, zapečené brambory