Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Tisknout recept

Brambory s masem a sýrem z jednoho pekáče je ideálním jídlem pro rychlou a chutnou večeři nebo i oběd – tento recept si poměrně rychle oblíbila celá naše rodina. Ostatně jako většinu receptů na zapékaní.

Jedná se o úžasné jídlo, které vás nezatíží časově ani energeticky – brambory s masem a sýrem. Stačí vzít jakékoli maso, které máte v lednici – drůbeží, vepřové či hovězí fungují skvěle. Maso bude zaručeně, měkké a šťavnaté, že nebudete potřebovat ani nůž. Brambory s masem a sýrem se rychle stanou vaším oblíbeným jídlem, které budete chtít připravovat znovu. Připravte si ingredience, předehřejte troubu a pojďme na to – čeká vás pekáč lahodného jídla z trouby.

TIP: přidejte se do naší skupiny pro inspirace na Nejlepší recepty z kuchyně

Tipy na vylepšení receptu na brambory s masem a cibulí z jednoho pekáče

  • Variace masa: Můžete použít různé druhy masa, jako je hovězí, jehněčí nebo kuřecí.
  • Přidání zeleniny: Přidejte do pokrmu další zeleninu, jako jsou plátky cukety, mrkve nebo papriky.
  • Koření: Experimentujte s různými kořeními a bylinkami podle vlastní chuti, například přidáním kari, italských bylinek nebo uzené papriky.
Zdroj obrázku: sovkusom, Nanášení vrstvy sýru na pekáči

Recept na brambory s masem a sýrem z jednoho pekáče

Autor receptu: Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 40 minut
Celkový čas 1 hodina
Porcí 5 porcí
Vyzkoušejte tento recept a užijte si chutný a výživný pokrm

Potřebné vybavení

  • Pekáč

Suroviny

  • 700 gramů vepřového masa
  • 800 gramů brambor
  • 1 cibule
  • 100 gramů tvrdého sýra
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • 2 polévkové lžíce řeckého jogurtu
  • slunečnicový olej
  • sůl, černý pepř

Postup 

  • Vepřové maso nakrájejte na tenké plátky.
  • Zakryjte potravinářskou fólií a jemně naklepejte kladivem.
    Naklepání masa

    Zdroj obrázku: sovkusom, Naklepání masa do pekáče

  • Plátky masa osolte a opepřete z obou stran.
  • Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
    Pečené brambory s masem v jednom pekáči

    Zdroj obrázku: sovkusom, Očištění a oškrábání brambor

  • Vymačkejte přebytečnou šťávu a brambory osolte.
    Vrstva brambor

    Zdroj obrázku: sovkusom, Nanášení vrstvy brambor na pekáč

  • Důkladně promíchejte.
  • Vymažte zapékací mísu olejem.
  • Rozprostřete nastrouhané brambory rovnoměrně na dno pekáče.
  • Cibuli nakrájejte na půlkolečka.
  • Jemně ji rozmačkejte a rozložte na vrstvu brambor.
  • Na vrstvu cibule položte plátky masa.
    Brambory, maso a cibule

    Zdroj obrázku: sovkusom, Vrstvení pekáče

  • Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Přidejte hořčici, majonézu a řecký jogurt.
    Příprava sýra

    Zdroj obrázku: sovkusom, Sýr s řeckým jogurtem

  • Vše důkladně promíchejte, aby vznikla hladká omáčka.
  • Omáčku rovnoměrně rozetřete na vrstvu masa v pekáči.
  • Pekáč zakryjte pečicím papírem a poté alobalem.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut.
  • Po 20 minutách odstraňte pečicí papír a alobal a pečte dalších 20 minut při stejné teplotě, dokud není vrchní vrstva zlatavá a křupavá.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 120 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: brambory, maso z jednoho pekáče, sýr, vepřové maso, zapečené brambory



Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest