Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Instruction Images
–
+
PORCE
Menší
Normální
Větší
Ingredience na přípravu knedlíků
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na české tradiční chlupaté knedlíky
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
15
minut
minut
Celkový čas
35
minut
minut
Porcí
4
porce
Chlupaté knedlíky jsou tradiční českou přílohou, připravovanou ze syrových nastrouhaných brambor.
Suroviny
800
gramů
syrových brambor
250
gramů
hladké mouky
1
vejce
1 ½
lžičky
soli
1
polévková lžíce
vepřového sádla
(nebo másla)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Oloupejte brambory a jemně je nastrouhejte na struhadle.
Nastrouhané brambory vložte do síta a pečlivě je vymačkejte, aby se odstranila přebytečná tekutina.
Vymačkané brambory přendejte do velké mísy.
Přidejte vejce, sůl a mouku. Smíchejte všechny ingredience, dokud nevznikne husté těsto.
Pomocí dvou lžic namočených ve studené vodě tvarujte z těsta malé knedlíčky.
Knedlíky vkládejte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou.
Knedlíky vařte přibližně 10-15 minut, podle jejich velikosti.
Uvařené knedlíky vyjměte pomocí děrované lžíce a přendejte je do mísy.
Potřete je lžící vepřového sádla nebo másla, aby se neslepily a získaly jemnou chuť.
Podávejte teplé jako přílohu k masitým pokrmům, například s omáčkou nebo dušeným masem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 60 Kč
Chod:
Příloha
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
bramborové knedlíky, brambory, chlupáče, chlupaté knedlíky, knedlíky