Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: savoriurbane, Recept na cheesekace s ovocem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na cheesecake s ovocem
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
1
hodina
hodina
Čas vaření
1
hodina
hodina
Celkový čas
2
hodiny
hodiny
Pečeme originální cheesecake s ovocem, celková délka přípravy 2 hodiny.
Potřebné vybavení
1 Forma
ideálně průměr 24 cm
1 Mísa
1 Hrnec
Plech, do kterého se vejde kulatá forma
Suroviny
Ingredience na korpus
300
g
Máslových nebo kakaových sušenek
(můžou být i bez cukru)
120
g
Másla
Ingredience na náplň
1
kg
Smetanového sýra
(Philadelphia, Lučina nebo Mascarpone)
350
g
Moučkového cukru
5
ks
Vajec
120
g
Zakysané smetany min 20%
(nebo sladké smetany min. 30%)
25
g
Škrobu
2
balení
Vanilkového cukru
1
lžička
Natrouhané citrónové kůry
(dle chuti)
Ingredience na polevu
220
ml
Vody
100
g
Cukru
500
g
Vypeckovaných třešní
(nebo jiné ovoce např. borůvky)
15
g
Škrobu
Mandlová esence
(dle chuti)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Příprava korpusu
Dáme si předehřát troubu na 170 stupňů Celsia.
Rozpustíme si máslo.
Nadrtíme si sušenky v mixéru nebo ručně.
Sušenky zalejeme rozpuštěným máslem.
Formu si vyložíme pečícím papírem a nasypeme do ní sušenky.
Těsto uhladíme a vytvoříme mírně boční stěnu.
Utlačíme dnem sklenice.
Pečeme v předehřáté troubě 15 minut.
Příprava krému
Do mísy dáme vejce, vanilkový cukr a moučkový cukr.
Pokud chceme, můžeme dát citrónovou kůru.
Šleháme cca 5 minut do napěnění.
Přidáme do misky sýr, škrob a smetanu.
Šleháme dokud nevznikne pěkná homogenní směs.
Pečení
Formu s vnější strany obalíme alobalem tak, aby mohla být forma použita pro vodní lázeň.
Formu dáme na plech s vyššími stěnami, aby mohl být použitý pro vodní lázeň.
Krém nalejeme do formy na korpus.
Do plechu nalejeme vodu do výšky cca 2/3 formy.
Pečeme na 170 stupňů Celsia asi 1 hodinu.
Po upečení pootevřeme dvířka trouby a necháme cca 3 hodiny vychladnout na pokojovou teplotu.
Poté odstraníme z formy alobal a dáme cheesecake na 5 hodin do lednice.
Příprava polevy
V kastrolu si rozpustíme ve vodě škrob a cukr. Dáme vařit.
Jakmile se voda začne vařit, přidáme vypeckované ovoce.
Vaříme 3 minuty. Necháme vychladnout.
Můžeme přidat mandlové aroma.
Dáme do lednice.
Dokončení
Po zchladnutí cheesecake, nožem oddělíme dort od bočnic formy.
Sundáme bočnice formy.
Ovocnou polevu dáváme na dort až v momentě servírování na každý kus zvlášť.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Dezert, Pečení, Sladké
Kuchyně:
Americká
Klíčové slovo:
cheesecake, dezert, tvarohový dort