Prohlédněte si recept na citrónovo-medová kuřecí stehna. Stehna nejdříve marinujte v marinádě z: oleje, soli, pepře, citrónové šťávy, sójové omáčky a medu. Podávejte s domácími hranolkami.
Potřebné vybavení
Pekáč
Suroviny
2ksKuřecí stehna
2polévkové lžíceMed
1/2polévkové lžíceSůl
1polévková lžíceCitrónová šťáva
1čajová lžičkaPepř
1čajová lžičkaSojová omáčka
2polévkové lžíceSlunečnicový olej
Postup
V míse smícháme olej, sůl, pepř, citrónovou šťávu, sojovou omáčku a 2 lžíce rozehřátého medu.
Do této marinády vložíme kuřecí stehna, a pořádně je v ní promícháme a obalíme.
Takto marinovaná stehna necháme zhruba 20 min odstát v lednici.
Troubu předehřejeme na 180°C.
Do pekáče vložíme předem namočený a posléze vyždímaný pečící papír (voda nám zabrání v připalování marinády).
Do pekáče vložíme na papír na sucho kuřecí stehna , která polijeme zbytkem marinády.
Vše vložíme do rozehřáté trouby a necháme péct zhruba 40/50 min (dozlatova).
Po 20 minutách pečení přilijeme trochu vody pro lepší výpek.
Po upečení podáváme např. s domácími hranolkami nebo kuskusem.