Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: grazynkagotuje, Domácí pečivo a těsto
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na domácí kynuté houstičky
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Doba kynutí
2
hodiny
hodiny
Celkový čas
2
hodiny
hodiny
20
minut
minut
Porcí
12
kusů
Domácí pečivo je opravdovou pochoutkou, mnohé potěší, že jeho příprava není náročná. Krásně voní a jsou čerstvé - tyto domácí houstičky.
Potřebné vybavení
2 Misky
Suroviny
200
mililitrů
mléka
(maximální teplota 40 stupňů)
200
mililitrů
vody
(maximální teplota 40 stupňů)
1
polévková lžíce
cukru
1
polévková lžíce
suchého droždí
1
lžička
soli
3
lžíce
másla
600
gramů
mouky
30
gramů
másla
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
V míse spojíme prosátou mouku s cukrem, solí a droždím, dáme stranou.
V jiné míse kombinujeme mokré ingredience.
Postupně přiléváme suché ingredience do mokrých za stálého míchání, dokud nedostaneme hladké těsto.
Poté těsto zpracujeme do koule a necháme ho asi 1,5 hodiny kynout na teplém místě, dokud se nezdvojnásobí objem.
Když je těsto dostatečně nakynuté, rozdělíme ho na stejné části a z každé části vytvoříme kulatý bochánek.
Ty pak položíme na plech vyložený pečicím papírem, ponecháme dostatečný prostor mezi nimi a necháme je ještě dalších 30 minut kynout.
Nakonec pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů Celsia asi 25-30 minut, nebo dokud nejsou bulky zlatavě hnědé a pevné na dotek.
Po vytáhnutí z trouby necháme chvíli vychladnout a pak je můžeme podávat.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Pokud chceme, můžeme každý bochánek nakrájet nožem a vložit do něj plátek másla, což dodá rohlíkům křupavost a příjemnou máslovou chuť.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Pečení
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
bulky, domácí housky, domácí pečivo, housky, Kynuté těsto, slané pečivo