Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: grazynkagotuje, Tvarování domácího knedlíku
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na domácí kynutý knedlík, obávanou přílohu snadno a rychle
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od
2
kuchařů
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
2
hodiny
hodiny
Čas vaření
25
minut
minut
Porcí
2
kusy
Kynutý knedlík neodmyslitelně patří k české kuchyni, připravte si ho podomácku
Potřebné vybavení
Miska
Vál
Parní hrnec
Suroviny
400
gramů
polohrubé mouky
20
g
droždí
4
rohlíky
(může být i celozrnné pečivo)
300
mililitrů
mléka
2
vaječné žloutky
2
polévkové lžíce
oleje
špetka soli a cukru
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
V míse smícháme mléko, droždí a cukr, poté ji přikryjeme čistou utěrkou a necháme kvásek vzejít - to trvá přibližně 15 minut.
V další misce smícháme polohrubou mouku, žloutky, sůl a vykynutý kvásek.
Důkladně promícháme a vytvoříme těsto, které necháme pod utěrkou 40 minut kynout.
Po uplynutí této doby přidáme nakrájené rohlíky do těsta a rozdělíme ho na dvě stejně velké části, ze kterých tvarujeme válečky.
Necháme je pod utěrkou ještě 20 minut kynout.
Necháme je pod utěrkou ještě 20 minut kynout.
Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu. Knedlíky potom vaříme v páře nad horkou vodou po dobu 15 minut.
Tento postup opakujeme i s druhou částí těsta.
Hotové knedlíky jemně potřeme olejem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 60 Kč
Chod:
Příloha
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
houskový knedlík, knedlíky