Přidáme lžíci moučkového cukru a asi 50 mililitrů teplého mléka.
Ingredience dobře promícháme a kvásek necháme odstát na 15 minut.
Do hluboké mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a jedlou sodu.
Postupně vmícháme teplé mléko, připravený kvásek, smetanu a vejce.
Těsto ručně zpracujeme do hladka, zakryjeme čistou kuchyňskou utěrkou a umístíme na teplé místo, kde necháme hodinu kynout, dokud se objem nezdvojnásobí.
Vykytnuté těsto přeneseme na pracovní plochu posypanou moukou a rozdělíme na několik dílů.
Každý kus těsta vyválíme na požadovanou velikost langoše.
Do pánve nalijeme slunečnicový olej a rozehřejeme.
Langoše smažíme z obou stran dozlatova.
Hotové langoše vyjmeme z oleje a položíme na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.
Langoše můžeme potřít směsí zakysané smetany a česneku.
Pro vylepšení chuti posypeme langoše strouhaným sýrem.