Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na vynikající placky ze zdraví prospěšného kysaného zelí.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na domácí placky z kysaného zelí - zelňáky
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Celkový čas
30
minut
minut
Porcí
10
placek
Usmažíme si placky plné vitamínů z kysaného zelí, celková doba přípravy a smažení 30 minut.
Potřebné vybavení
1 Mísa
1 Pánev
Suroviny
500
g
Kysaného zelí
2-3
lžíce
Mouky
2
ks
Vejce
1/2
lžičky
Nastrouhaného křenu
Olej
Sůl
Pepř
Smetana
Čerstvá hladkolistá petrželka
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Kysané zelí si nejprve scedíme a najemno nakrájíme na kousky.
Zelí dáme do čisté mísy.
K zelí přidáme mouku, křen, vejce a dochutíme solí a pepřem.
Vše spolu pořádně promícháme.
Na pánvi si rozehřejeme malé množství oleje.
Postupně na lžíci nabíráme vytvořené těsto a děláme malé placičky.
Placky smažíme postupně na mírném ohni z obou stran dozlatova.
Jako samostatné jídlo podáváme se smetanou a petrželkou.
Zároveň jsou ideální jako příloha například ke guláši.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Hlavní jídlo, Příloha, Večeře
Kuchyně:
Česká, Evropská kuchyně
Klíčové slovo:
bramboráky, kysané zelí, placky, placky z kysaného zelí, zelňáky