5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Co si takhle zkusit připravit zelňáky podle našeho receptu? Takové “bramboráky” trochu jinak. Z kysaného zelí, které je plné zdraví prospěšných látek včetně vitamínu C, železa nebo hořčíku usmažíte výborné jídlo nebo dokonalou přílohu třeba ke guláši.

Placky z kysaného zelí v sobě ukrývají spoustu různých chutí a jsou skvělým a sytým jídlem i přílohou. Kysané zelí je také známou dietní surovinou a vy během chvilky s tímto receptem připravíte opravdovou chuťovku. Stačí k zelňákům přidat trochu smetany s čerstvou petrželkou a máte připravené chutné jídlo.

Mohlo by Vás zajímat:
– článek o Zelí a kysaném zelí – superpotraviny v hlavní roli
– připravte si Domácí kysané zelí, plné vitamínů

Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na vynikající placky ze zdraví prospěšného kysaného zelí.

Recept na domácí placky z kysaného zelí – zelňáky

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 10 placek
Usmažíme si placky plné vitamínů z kysaného zelí, celková doba přípravy a smažení 30 minut.

Potřebné vybavení

  • 1 Mísa
  • 1 Pánev

Suroviny

  • 500 g Kysaného zelí
  • 2-3 lžíce Mouky
  • 2 ks Vejce
  • 1/2 lžičky Nastrouhaného křenu
  • Olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Smetana
  • Čerstvá hladkolistá petrželka

Postup 

  • Kysané zelí si nejprve scedíme a najemno nakrájíme na kousky.
  • Zelí dáme do čisté mísy.
  • K zelí přidáme mouku, křen, vejce a dochutíme solí a pepřem.
  • Vše spolu pořádně promícháme.
  • Na pánvi si rozehřejeme malé množství oleje.
  • Postupně na lžíci nabíráme vytvořené těsto a děláme malé placičky.
  • Placky smažíme postupně na mírném ohni z obou stran dozlatova.
  • Jako samostatné jídlo podáváme se smetanou a petrželkou.
  • Zároveň jsou ideální jako příloha například ke guláši.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Hlavní jídlo, Příloha, Večeře
Kuchyně: Česká, Evropská kuchyně
Klíčové slovo: bramboráky, kysané zelí, placky, placky z kysaného zelí, zelňáky



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest