Připravujeme Domácí tatarku, která nám zabere 10 minut.
Potřebné vybavení
větší misku
prkýnko
Nůž
Suroviny
200gkvalitní majonézy(ideálně domácí)
1ksšalotky (najemno nakrájenou)
1kskyselé okurky(najemno nakrájená)
citronová šťáva(dle chuti - volitelné)
sůl, pepř(na dochucení)
Rozšíření základní verze o:
ančovičky(volitelné)
kapary(volitelné)
Postup
Nakrájíme si najemno potřebné suroviny.
Do misky si dáme majonézu a všechny ingredience.
Vše důkladně promícháme.
Základní verze tatarky je majonéza se šalotkou a okurkou. Tyto tři složky můžeme rozšířit buď o ančovičky nebo o kapary, které budou najemno nakrájené - vždy použijeme pouze jednu tuto ingredienci.
Omáčku dochuťte solí a pepřem dle chuti. Kdo má rád kyselejší podkreslení může zakápnout omáčku pár kapkami citronu.