5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Tuto lahodnou studenou omáčku si zvládne připravit každý doma a navíc bude mnohem lepší než kupovaná nebo z fast foodu. Tatarská omáčka, nebo také lidově tatarka, je studená omáčka, která Vaše jídlo může posunout na vyšší úroveň. Ať už ji používáte jako dip, dochucovadlo nebo přílohu.

Bohužel mnoho lidí se uspokojí s kupovanou verzí, ale ta postrádá tu pravou jedinečnost. Přitom příprava této omáčky zabere pouhých 10 minut. Navíc máte kontrolu nad jejím složením a víte, že neobsahuje žádné skryté konzervanty ani umělá barviva a cukry. Připravte se, že po ochutnání vlastní domácí verze se už nikdy nevrátíte k té z obchodu!

Obrázek: cooky.cz, Recept na domácí tatarku za 10 minut

Recept na Domácí tatarku

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Celkový čas 10 minut
Porcí 1 větší miska
Připravujeme Domácí tatarku, která nám zabere 10 minut.

Potřebné vybavení

  • větší misku
  • prkýnko
  • Nůž

Suroviny

  • 200 g kvalitní majonézy (ideálně domácí)
  • 1 ks šalotky (najemno nakrájenou)
  • 1 ks kyselé okurky (najemno nakrájená)
  • citronová šťáva (dle chuti – volitelné)
  • sůl, pepř (na dochucení)

Rozšíření základní verze o:

  • ančovičky (volitelné)
  • kapary (volitelné)

Postup 

  • Nakrájíme si najemno potřebné suroviny.
  • Do misky si dáme majonézu a všechny ingredience.
  • Vše důkladně promícháme.
  • Základní verze tatarky je majonéza se šalotkou a okurkou. Tyto tři složky můžeme rozšířit buď o ančovičky nebo o kapary, které budou najemno nakrájené – vždy použijeme pouze jednu tuto ingredienci.
  • Omáčku dochuťte solí a pepřem dle chuti. Kdo má rád kyselejší podkreslení může zakápnout omáčku pár kapkami citronu.
  • Hotovou studenou omáčku můžeme podávat.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Tipy na servírování:
  • příloha k pečené příloze – brambory, hranolky, zeleninové hranolky
  • dip k pečeným, grilovaným masům
  • dip k pečené, grilované rybě
  • na obložené chlebíčky
Cena: 30 Kč
Chod: Pochutina, Příloha, Studená omáčka
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: cibule, domácí tatarka, kyselá okurka, majonéza, tatarka, tatarská omáčka



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest