Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: kilocalorii, Lahodná zmrzlina se sušenkou
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na domácí zmrzlinu připravenou z minima ingrediencí
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
2
hodiny
hodiny
Doba odpočinku v chladu
8
hodiny
hodiny
Porcí
8
porcí
Příprava domácí zmrzliny není nijak náročná, po celou dobu víme, co používáme.
Potřebné vybavení
Plech
ideálně o rozměrech 23x25 cm
ruční mixér
Suroviny
500
mililitrů
smetany ke šlehání 33%
(studená, právě vytažená z lednice)
370
gramů
kondenzovaného mléka
čokoládové sušenky
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Šlehejte smetanu, dokud nezačne houstnout.
Během šlehání postupně přilévejte kondenzované mléko a pokračujte ve šlehání až do vytvoření stabilní hmoty.
Poté směs uložte do mrazáku na 2 hodiny.
Po této době směs znovu důkladně promíchejte.
Na dno formy vyložte vrstvu sušenek a na ně rovnoměrně rozprostřete krémovou směs.
Pokryjte další vrstvou sušenek a nechte přes noc ztuhnout v mrazáku.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 60 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
domácí zmrzlina, kondenzované mléko, sušenky, zmrzlina