Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Hrníčková buchta dvou barev.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na Dvoubarevnou buchtu
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
40
minut
minut
Celkový čas
50
minut
minut
Porcí
12
porcí
Buchta, která rozhodně zaujme již na pohled. Odměřujeme hrníčky.
Potřebné vybavení
Hrníček
Forma na pečení
3 Misky
Suroviny
1
hrneček
krupicové kaše
1
hrneček
cukru krystalu
2
hrnečky
kefíru
0,5
hrnečku
slunečnicového oleje
1
hrneček
hladké mouky
1
lžička
prášku do pečiva
2
lžíce
kakaa
2
lžíce
hladké mouky
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Do misky nejprve nasypeme všechny sypké suroviny (krupice, mouka, cukr, prášek do pečiva) a promícháme je.
Hotovou směs zalijeme olejem a kefírem.
Vše pořádně promícháme.
Vzniklé těsto rozdělíme na dvě poloviny.
Do jedné přidáme 2 lžíce kakaa, do druhé stejné množství hladké mouky.
Obě směsi promícháme.
Připravíme si formu na pečení, do které na střídavě přidáme několik lžic světlého a několik lžic tmavého těsta.
Obě těsta můžeme pomocí špejle ještě propojit v zajímavý obrazec.
Připravený pokrm pečeme 40 minut v troubě, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů.
Po vychladnutí podáváme.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Před samotným podáváním můžeme dozdobit moučkovým cukrem nebo čokoládovou polevou.
Máte vlastní recept na buchtu, kterým byste chtěli inspirovat ostatní čtenáře?
Recepty nejen na hrníčkové buchty můžete vkládat přímo
ZDE
.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
buchta, dvě barvy, hrníčková buchta, pečení