Připravit originální nedělní pohoštění se někdy může zdát jako opravdový oříšek. Přesto pro vás máme jedinečný recept, který potěší nejen výslednou chutí, ale zaujme i na pohled. A jak se říká, jíme i očima.
Máme rádi hrníčkové recepty a tento je právě jedním z nich. Chutné dezerty nemusí být nutně složité, i za pomoci hrníčku si můžeme připravit dezert, který zaujme hned na pohled. Dvoubarevná buchta je hotová během hodiny, její chuť je ale velmi překvapující.
Recept na Dvoubarevnou buchtu
Buchta, která rozhodně zaujme již na pohled. Odměřujeme hrníčky.
Potřebné vybavení
- Hrníček
- Forma na pečení
- 3 Misky
Suroviny
- 1 hrneček krupicové kaše
- 1 hrneček cukru krystalu
- 2 hrnečky kefíru
- 0,5 hrnečku slunečnicového oleje
- 1 hrneček hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce hladké mouky
Postup
- Do misky nejprve nasypeme všechny sypké suroviny (krupice, mouka, cukr, prášek do pečiva) a promícháme je.
- Hotovou směs zalijeme olejem a kefírem.
- Vše pořádně promícháme.
- Vzniklé těsto rozdělíme na dvě poloviny.
- Do jedné přidáme 2 lžíce kakaa, do druhé stejné množství hladké mouky.
- Obě směsi promícháme.
- Připravíme si formu na pečení, do které na střídavě přidáme několik lžic světlého a několik lžic tmavého těsta.
- Obě těsta můžeme pomocí špejle ještě propojit v zajímavý obrazec.
- Připravený pokrm pečeme 40 minut v troubě, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů.
- Po vychladnutí podáváme.
Poznámky
- Před samotným podáváním můžeme dozdobit moučkovým cukrem nebo čokoládovou polevou.
Uvařili jste tento recept? Dejte nám vědět!
Máte vlastní recept?Pochlubte se a vkládejte zde!