Čokoládový nepečený dort, který v sobě kombinuje karamel a sušenku. Necháme ztuhnout v lednici. Nepečený dort...
Potřebné vybavení
Plech na pečení
Pánev
Hluboká mísa
Pečící papír
Suroviny
Ingredience na sušenkový základ
300 gramů sušenek
15 gramů kakaového prášku
150mililitrů mléka
Ingredience na karamelovou náplň
175gramů cukru
50mililitrů vody
160mililitrů tekuté smetany (33 % tuku)
150gramů nasekaných, pražených arašídů
70 gramů másla
Ingredience na krém
250mililitrů tekuté smetany (33 % tuku)
250gramů mascarpone
35gramů moučkového cukru
10gramů vanilkového cukru (1 balíček)
8 gramů smetanového zahušťovadla (1 sáček)
Ingredience na ganache z bílé čokolády
125gramů bílé čokolády
75mililitrů tekuté smetany (33 % tuku)
15gramů nasekaných arašídů
Postup
Jako první si připravíme sušenkový základ. Na ten budeme potřebovat sušenky, které si rozdrtíme. Můžeme to udělat za pomoci rukou nebo ručního mixéru.
Rozdrcené sušenky smícháme s kakaovým práškem a mlékem. Mícháme tak dlouho, dokud nezískáme jemnou pastu.
Vzniklou hmotu rozprostřeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Do plechu směs zatlačíme za pomoci potravinářské fólie.
Nyní si připravíme karamelovou omáčku. Na ni budeme potřebovat na pánvi rozpustit cukr a vodu.
Směs mícháme tak dlouho, dokud nezíská hnědou barvu. Jakmile se tak stane, přidáme na pánev také máslo a neustále mícháme.
Ve chvíli, kdy se máslo rozpustí, přidáme do směsi také smetanu a nasekané arašídy. Jakmile nám vznikne hladká směs bez hrudek, odstraníme pánev ze sporáku.
Směs necháme vychladnout a poté ji rozetřeme na sušenkový základ.
V hluboké míse si poté smícháme mascarpone, moučkový cukr, vanilkový cukr a smetanu ke šlehání.
Jakmile nám vznikne hustá směs, umístíme ji na vrstvu karamelové polevy.
Poslední vrstvou bude ganache z bílé čokolády. V hrnci si zahřejeme bílou čokoládu se smetanou.
Jakmile se čokoláda ve smetaně rozpustí, přidáme do ní nasekané arašídy.
Hotovou čokoládovou směs nalijeme na vrstvu krému.
Hotový dezert umístíme do lednice, kde jej necháme ztuhnout několik hodin.