Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj fotek: sovkusom, Druhé těsto na quiche
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na francouzský koláč quiche, připravený nasladko
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
35
minut
minut
Celkový čas
50
minut
minut
Porcí
8
porcí
Tento snadný a rychlý dezert je ideální pro rodinné oslavy nebo odpolední čaj
Potřebné vybavení
Forma na pečení
Suroviny
280
gramů
mouky
210
gramů
cukru
150
gramů
slunečnicového oleje
50
gramů
zakysané smetany
25
gramů
másla
4
vejce
20
gramů
kukuřičného škrobu
15
gramů
prášku do pečiva
250
gramů
mléka
2
polévkové lžíce
mandlových plátků
1
polévková lžíce
moučkového cukru
1
lžička
vanilkového extraktu
1
citron
sůl
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Nastrouhejte kůru z celého citronu do mléka a zahřívejte směs téměř k varu.
Mezitím smíchejte 60 gramů cukru se škrobem a špetkou soli.
Do suché směsi přidejte vejce a vyšlehejte do hladka.
Pomalu přilévejte část mléka do vaječné směsi, neustále míchejte metličkou.
Nalijte vaječno-mléčnou směs zpět do hrnce s mlékem a vařte na mírném ohni, dokud krém nezhoustne.
Když se objeví bublinky, vypněte oheň a přidejte změklé máslo a lžíci citronové šťávy. Míchejte, dokud krém není homogenní.
Přikryjte krém potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a namažte olejem.
Ve velké míse vyšlehejte vejce se zbývajícím cukrem, špetkou soli a vanilkovým extraktem, dokud směs není nadýchaná a bílá (cca 3-4 minuty).
Přidejte zakysanou smetanu a slunečnicový olej a dobře promíchejte.
Prosijte mouku s práškem do pečiva do mísy a znovu promíchejte, dokud těsto nepřipomíná hustou zakysanou smetanu.
Těsto nalijte do připravené formy a uhlaďte povrch.
Vychladlý krém přeneste do cukrářského sáčku a naneste na povrch těsta.
Vršek ozdobte mandlovými plátky.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30-35 minut, nebo dokud není povrch zlatavý a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
Po upečení nechte koláč vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 70 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Francouzská
Klíčové slovo:
koláč, krém, Quiche, sladký quiche, tvaroh