5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Mandlový koláč mřížkovník je vynikající a snadno připravitelný dezert, který kombinuje jemnou chuť mandlí s krémovou texturou zakysané smetany, pudinkového krému a citronové vůně. Následující recept vás provede přípravou krok za krokem.

Mandlový quiche je dokonalým příkladem francouzského pečiva, které kombinuje jemnost a bohatou chuť do jednoho úžasného dezertu. Tento sladký koláč je ideální pro ty, kteří chtějí něco speciálního pro své víkendové pečení. Tajemstvím jeho neodolatelného krému je přidání citronové kůry a šťávy, které vyvažují sladkost a dodávají krému svěží nádech. Proces přípravy sice vyžaduje dodržení několika klíčových kroků, ale výsledkem je quiche s lehkou a elastickou texturou, který je ozdoben křupavými plátky mandlí. Je to dezert, který nejenom pohladí vaše chuťové buňky, ale také dodá vaší kuchyni nádech francouzské elegance.

Tipy k receptu:

  • Variace: Do těsta můžete přidat nasekané mandle pro extra křupavost.
  • Dekorace: Hotový quiche můžete ozdobit čerstvým ovocem nebo šlehačkou.
  • Uchovávání: Quiche uchovávejte v uzavřené nádobě v chladničce, kde vydrží několik dní.
Zdroj fotek: sovkusom, Druhé těsto na quiche

Recept na francouzský koláč quiche, připravený nasladko

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 35 minut
Celkový čas 50 minut
Porcí 8 porcí
Tento snadný a rychlý dezert je ideální pro rodinné oslavy nebo odpolední čaj

Potřebné vybavení

  • Forma na pečení

Suroviny

  • 280 gramů mouky
  • 210 gramů cukru
  • 150 gramů slunečnicového oleje
  • 50 gramů zakysané smetany
  • 25 gramů másla
  • 4 vejce
  • 20 gramů kukuřičného škrobu
  • 15 gramů prášku do pečiva
  • 250 gramů mléka
  • 2 polévkové lžíce mandlových plátků
  • 1 polévková lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 citron
  • sůl

Postup 

  • Nastrouhejte kůru z celého citronu do mléka a zahřívejte směs téměř k varu.
  • Mezitím smíchejte 60 gramů cukru se škrobem a špetkou soli.
  • Do suché směsi přidejte vejce a vyšlehejte do hladka.
    Mandlový quiche - suroviny

    Zdroj fotek: sovkusom, Ingredience na mandlový quiche

  • Pomalu přilévejte část mléka do vaječné směsi, neustále míchejte metličkou.
  • Nalijte vaječno-mléčnou směs zpět do hrnce s mlékem a vařte na mírném ohni, dokud krém nezhoustne.
  • Když se objeví bublinky, vypněte oheň a přidejte změklé máslo a lžíci citronové šťávy. Míchejte, dokud krém není homogenní.
  • Přikryjte krém potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
    Mandlový quiche - těsto

    Zdroj fotek: sovkusom, První těsto na quiche

  • Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a namažte olejem.
  • Ve velké míse vyšlehejte vejce se zbývajícím cukrem, špetkou soli a vanilkovým extraktem, dokud směs není nadýchaná a bílá (cca 3-4 minuty).
  • Přidejte zakysanou smetanu a slunečnicový olej a dobře promíchejte.
  • Prosijte mouku s práškem do pečiva do mísy a znovu promíchejte, dokud těsto nepřipomíná hustou zakysanou smetanu.
  • Těsto nalijte do připravené formy a uhlaďte povrch.
  • Vychladlý krém přeneste do cukrářského sáčku a naneste na povrch těsta.
    Mandlový quiche - zdobení

    Zdroj fotek: sovkusom, Tvoření mřížky na quiche

  • Vršek ozdobte mandlovými plátky.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30-35 minut, nebo dokud není povrch zlatavý a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Po upečení nechte koláč vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 70 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Francouzská
Klíčové slovo: koláč, krém, Quiche, sladký quiche, tvaroh



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest