Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: AZIZA-GOTOVIT, Lahodný tvarohový koláč: Recept krok za krokem
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na jedinečný a lahodný tvarohový koláč
Autor receptu:
Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
35
minut
minut
Celkový čas
55
minut
minut
Porcí
8
porcí
Tvarohový koláč jako od babičky, příprava je snadná
Potřebné vybavení
Plech na pečení
Suroviny
600
gramů
mouky
480
gramů
cukru
200
gramů
zakysané smetany
1,5
lžičky prášku do pečiva
180
gramů
rozpuštěného másla
700
gramů
tvarohu
5
vajec
špetka soli
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Vezměte velkou mísu a vložte do ní 2 vejce.
Přidejte 180 g cukru a špetku soli.
Vše šlehejte mixérem, dokud směs nebude nadýchaná a světle žlutá.
Do nadýchané směsi přidejte 3 lžíce smetany.
Dobře promíchejte, aby se smetana rovnoměrně rozptýlila.
Postupně přisypávejte 600 g mouky a 1,5 lžičky prášku do pečiva.
Přidejte 180 g rozpuštěného másla.
Hněťte těsto rukama nebo mixérem s hnětacími háky, dokud nebude hladké a jednotné.
V samostatné misce rozetřete 700 g tvarohu.
Přidejte 3 vejce a špetku soli.
Vmíchejte 150 g zakysané smetany a 300 g cukru.
Míchejte, dokud směs nebude hladká a jednotná.
Těsto rozválejte na pomoučeném povrchu, aby se nelepilo.
Vyválené těsto přeneste do pečicí formy a vyložte jím dno i stěny formy.
Na připravené těsto rovnoměrně rozetřete vrstvu tvarohové náplně.
Pokud chcete, můžete povrch náplně potřít rozpuštěným máslem, což dodá koláči extra chuť a krásně zlatavou barvu po upečení.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Koláč vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 35 minut, dokud povrch nezezlátne a koláč nebude krásně dohněda.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Sladké
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
koláč, tvaroh