Pokud Vám chutnají pokrmy s nádechem Itálie, Toskánské kuře je ten správný recept. Navíc je rychlý..
Potřebné vybavení
Větší pánev
sporák
Suroviny
2kuřecí prsa(400g)
2lžíceextra panenského olivového oleje
1lžičkasladké papriky
1lžičkasušeného česnekového prášku
1lžičkasušeného cibulového prášku
sůl
15gmásla
2ksšalotky
1kssladké červené papriky(jemně nasekaná)
2stroužkyčesneku(jemně nasekaný)
2lžícerajčatového protlaku
100gcherry rajčat
200mlkuřecího vývaru
1/2lžičkysušeného oregana
1lžícezakysané smetany(kdo má rád více světlou omáčku je možné přidat více)
15gnastrouhaného parmazánu
Větší hrst špenátu
Postup
Nejprve si nasolíme kuřecí prsa (vcelku) a v malé misce si smícháme koření (papriku, česnekový a cibulový prášek), směsí z koření potřeme ze všech stran kuřecí prsa
Nyní si rozpálíme hlubší pánev s olejem
Kuřecí prsa orestujeme ze všech na pánvi, jelikož jsou prsa vcelku, orestujeme na středním plameni, proces bude trvat přibližně 8-10 minut
Jakmile máme prsa hotová, vyjmeme je na talíř, který přikryjeme alobalem
Nyní si připravíme omáčku, použijeme pánev po kuřeti, na ni dáme rozpustit máslo a vařečkou stáhneme ze stran případné usazeniny po kuřeti, následně přidáme nakrájenou šalotku, česnek, jamile se vše rozvoní, přidáme rajčatový protlak, následně vývar
Do vývaru dáme celá cherry rajčata a nakrájenou červenou papriku
Jakmile nám rupnou rajčata zjemníme omáčku zakysanou smetanou, přidáme oregano a čerstvý špenát
Vše povaříme dokud nebude špenát uvařený
Následně pokrájíme prsa a vložíme do omáčky, aby se prohřály a chutě propojily
Jako přílohu volíme bramborové noky - ale lze zvolit alternativu, na kterou máte zrovna chuť.