Smažené marinované kapří kousky v podobě hranolek - tradiční rybí dobrota z Třeboňska
Potřebné vybavení
prkýnko
ostrý nůž
Troubu pokud rybu budete péct
Pánev pokud budete rybu smažit
Misku na marinování
Suroviny
500gkapřích filetů(bez kůže)
hrstlibečku
1lžičkakmínu
10stroužkůčesneku
1lžička sladké papriky
2kschilli papriček(volitelné)
1kscitronu(citronová šťáva)
5lžicsojové omáčky
120ghladké mouky
1-2ksvejce
sůl (na dochucení)
olej na smažení
Postup
Kapra si očistíme a nakrájíme na menší plátky, o velikosti cca 5cm na šířku.
Do mixéru si dáme: česnek, libeček, chilli papričky, sojovou omáčku, citronovou štávu a kmín. Vše rozmixujeme do hladka.
Nyní dáme připraveného kapra do mísy k němu přidáme rozmixovanou směs, dále přidáme vejce. Vše společně promícháme a dáme marinovat do lednice na dobu minimálně 1 hodiny.
Po cca 1 hodině vyjmeme rybu z lednice a následně obalíme v mouce (do mouky dáme červenou papriku a trochu soli).
Takto připraveného kapra buď smažíme v rozpáleném oleji, nebo pečeme (na plechu vyloženým pečícím papírem) v předehřáté troubě na 200 stupňů a pečeme 20 minut. Hotovo dobrou chuť.