Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: cooky.cz, Recept na karamelizovanou cibuli
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na karamelizovanou cibuli
Autor receptu:
Veronika Sobotková
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
5
minut
minut
Čas vaření
55
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
Porcí
4
osoby
Příprava karamelizované cibule zabere zhruba hodinu času.
Potřebné vybavení
sporák
Větší pánev
Suroviny
3-4
ks
nakrájené cibule
(žluté, bílé nebo červené)
3
lžíce
olivového oleje nebo másla
(ideálně kombinace obojího)
špetka soli
lžička třtinového cukru
(přidáváme jen u červené cibule)
1
lžíce
červeného vinného octa, balzamikového octa nebo vína
(toto je volitelná položka - nemusí se nutně přidávat)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Vybereme 3-4 středně velké cibule. Barvu necháme volitelně. My používáme žlutou cibuli
Cibuli oloupeme, rozkrojíme na půl a nakrájíme na tenké plátky. Později se sama oddělí na půlkolečka
V pánvi na středním teplotu (spíše mírnější) rozehřejeme 3 lžíce tuku. V našem případě kombinaci olivového oleje a másla
Přidáme připravenou cibuli se špetkou soli
Restujeme spíše na mírnějším ohni. Každých pár minut promícháme
Po cca 55 minutách získává cibule zlatavo-hnědou barvu a je měkká. Cibule začne karamelizovat a lehce se přichytává
Přidáme lžíci červeného vinného octa NEBO balzamikového octa NEBO vína
Přidáme lžičku třtinového cukru
Karamelizovaná cibule je hotová. Případně můžete ještě ještě pokračovat v míchání 1-2 minuty, dokud cibule nedosáhne požadované barvy.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Jak děláte karamelizovanou cibuli u Vás doma?
Podělte se o Váš postup a recept
ZDE
.
Autor:
Veronika Sobotková
Cena:
10 Kč
Chod:
Příloha
Kuchyně:
Francouzská
Klíčové slovo:
cibule, karamelizovaná cibule