Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Rychlé a chutné, Řezy Raffaello
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na kokosové Raffaello řezy s mandlemi
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Celkový čas
35
minut
minut
Porcí
10
porcí
Jemné a sladké řezy s kokosem a kondenzovaným mlékem, ideální na každou příležitost
Potřebné vybavení
Ruční šlehač
Plech
Forma na pečení
Suroviny
Ingredience na těsto
100
g
mouky
100
g
cukru
6
bílků
3
vaječné žloutky
80
g
kokosových vloček
Ingredience na krém
200
g
smetany ke šlehání
100
g
kondenzovaného mléka
vanilkový cukr nebo extrakt
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Nejprve vyšlehejte bílky do tuhé pěny. Postupně přidávejte cukr a šlehejte, dokud směs nebude pevná a lesklá.
Poté postupně přidejte žloutky a jemně vmíchejte mouku a kokosové vločky.
Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete.
Pečte v předehřáté troubě na 160–170 °C po dobu 20 minut.
Mezitím si připravte krém. Smíchejte smetanu ke šlehání, kondenzované mléko a vanilkový cukr nebo extrakt. Krém vyšlehejte do tuhé konzistence.
Po upečení nechte těsto vychladnout. Poté rovnoměrně potřete krémem.
Nakrájejte na řezy a můžete servírovat.
Ozdobte kokosem nebo mandlovými plátky podle chuti.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 70 Kč
Chod:
Sladké
Kuchyně:
Mezinárodní
Klíčové slovo:
cukr, kokos, kondenzované mléko, mandle, rafaelo řezy, řezy na plech