Vaříme Čevapčiči, uvedené množství je pro 3 osoby, délka přípravy 15 minut, délka smažení/grilování 15 minut.
Potřebné vybavení
Mísa
pánev/plech nebo gril
Nůž
lis na česnek
Suroviny
500gmletého masa mix
4stroužkyčesneku(prolisovaný)
1ksčervené cibule(najemno nakrájená)
1ksvejce
1lžícemajoránky
2lžičkyuzené papriky
chilli paprička(volitelná)
sůl a pepř (na dochucení)
olej na smažení
Postup
Do větší mísy si dáme maso, vejce, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, koření (uzenou papriku, majoránku, chilli, sůl a pepř). Koření můžete měnit, dle vašich chutí.
Vše důkladně promícháme. Navlhčíme si ruce a připravujeme ze směsi válečky asi 10 cm.
Následně si rozpálíme pánev s olejem a opékáme válečky ze všech stran, dozlatova. Kdo chce zdravější verzi, dá péct do trouby, na plechu vyloženým pečícím papírem, na 180 stupňů asi 15 minut. Nebo grilujeme na rozpáleným grilu.
Jako přílohu jsme zvolili jemnou bramborovou kaši.