Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Instruction Images
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: bucataras, Osvěžující mexická limetková polévka
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na limetkovou polévku, skvost mexické kuchyně
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od
2
kuchařů
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
1
hodina
hodina
Celkový čas
1
hodina
hodina
20
minut
minut
Porcí
6
porcí
Sopa de Lima je neobyčejná polévka, která si právem zasloužila své místo mezi nejlepšími polévkami na světě.
Suroviny
3
litry
vody
kuřecí prsa s kostí a kůží
4
rajčata
5
stroužků
česneku
3
limetky
1
feferonka
2-3
lžíce
oleje
1
zelená paprika
1 a ½
cibule
1
tyčinka
skořice
2
hřebíčky
1/2
lžičky
oregana
1
bobkový list
2-3
tortilly
( nakrájené na proužky)
svazek petrželky
sůl, pepř
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Kuřecí prsa vložte do hrnce s 3 litry studené vody.
Přidejte opečené stroužky česneku, na ohni opečenou papriku, polovinu opečené cibule, skořici, hřebíček, půl lžičky oregana, bobkový list a lžičku soli.
Směs přiveďte k varu na středním ohni a vařte 35 minut, přičemž odstraňte pěnu, která se vytvoří na povrchu.
Na pánvi zahřejte 2-3 lžíce oleje a lehce osmažte tortillové placky.
Vyndejte je na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej, a osolte je.
Na další pánvi restujte 4 minuty cibuli, poté přidejte česnek a restujte další 2 minuty.
Přidejte rajčata a po 3 minutách papriku.
Pokračujte v restování ještě několik minut, poté přidejte další půl lžičky oregana.
Po 35 minutách zkontrolujte, zda jsou kuřecí prsa dobře propečená, a nechte je vychladnout.
Nakrájejte je na nudličky a přidejte k zeleninové směsi.
Polévku sceďte a vývar nalijte zpět do hrnce k zeleninové směsi.
Vařte dalších 5-6 minut na mírném ohni.
Přidejte plátky limetky, nechte je 4 minuty vařit a poté je vyndejte do mísy.
Polévku dochuťte solí a pepřem.
Polévku podávejte s několika plátky limetky, křupavými tortillovými tyčinkami, čerstvou petrželkou a případně s několika plátky avokáda.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Orestovaná zelenina na ohni dodává polévce jedinečnou chuť, tento krok je doporučeno nevynechat.
Pokud používáte domácí drůbež, prodlužte dobu vaření na dvojnásobek.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Polévka
Kuchyně:
Mexická
Klíčové slovo:
limetka, limetková polévka, polévka, světová polévka