Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Marinování kuřecího masa
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na marinovanou kuřecí směs s hranolkami
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Doba marinování a odpočinku
2
hodiny
hodiny
Celkový čas
2
hodiny
hodiny
35
minut
minut
Porcí
4
porce
Připravte si rychlé a chutné jídlo Friduš, kde kuřecí kousky v pikantní marinádě jsou skvělým základem
Potřebné vybavení
Hluboká pánev
Suroviny
500
gramů
kuřecích prsou nebo stehenních řízků
2
vejce
2
lžičky
solamylu
1
lžíce
kečupu
1/2
lžičky
pepře
1/2 - 1
lžička
soli
1
lžička
mleté červené papriky
(pálivé nebo sladké)
1/2 - 1
lžička
kari
1
středně velká cibule
3-5
stroužků
česneku
olej na smažení
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Nakrájejte 500 g kuřecích prsou nebo stehenních řízků na tenké proužky nebo kostky.
Připravte marinádu smícháním 2 vajec, 2 lžiček solamylu, 1 lžíce kečupu, 1/2 lžičky pepře, 1/2 - 1 lžičky soli, 1 lžičky mleté červené papriky a 1/2 - 1 lžičky kari.
Nakrájejte středně velkou cibuli a prolisujte 3-5 stroužků česneku.
Přidejte nakrájené maso a cibuli do marinády a dobře promíchejte.
Směs zakryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat alespoň 2 hodiny v lednici, ideálně přes noc.
Na pánvi rozehřejte olej a smažte kuřecí kousky na středním plameni, dokud nejsou zlatavé a propečené, což trvá asi 10-12 minut.
Podávejte s přílohou dle vaší chuti, například s hranolkami, rýží nebo chlebem.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 120 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
friduš, hranolky, kuřecí maso, marináda, marinované maso, marinování