Maso zůstane jemné a šťavnaté díky přidanému ovoci
Potřebné vybavení
Zapékací mísa
Suroviny
500 gramů libovolného masa
200 gramů tvrdého sýra
4 jablka
sůl, pepř, koření na maso
Postup
Maso nakrájíme na tenké plátky a jemně naklepeme, aby se zjemnilo a získalo rovnoměrnou tloušťku.
Plátky masa osolíme, opepříme a dochutíme různými druhy koření podle chuti.
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Zapékací misku potřeme rostlinným olejem a vyskládáme vrstvu masa.
Na vrstvu masa naneseme vrstva zakysané smetany nebo majonézy, která zajišťuje vlhkost a dodává pokrmu bohatou chuť.
Následují plátky jablek, které jsou rovnoměrně rozloženy po celé ploše misky.
Celý připravený pokrm vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů po dobu přibližně 30 až 40 minut, dokud maso není dokonale propečené a jablka jsou měkká a lehce zlatavá.