Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
PORCÍ
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Youtube, Servírování Kinder mléčného řezu
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na oblíbený dětský dezert Kinder mléčné řezy
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
15
minut
minut
Doba tuhnutí
2
hodiny
hodiny
Celkový čas
2
hodiny
hodiny
35
minut
minut
Porcí
12
porcí
Domácí Kinder Mléčný řez krok za krokem v pohodlí Vašeho domova
Potřebné vybavení
Plech na pečení
o rozměrech 40x50 cm
Suroviny
Ingredience na dortový korpus:
3
vejce
125
gramů
mouky
40
gramů
kakaa
125
mililitrů
smetany ke šlehání
125
gramů
cukru
5
gramů
kypřícího prášku
Ingredience na krém
500
gramů
mascarpone
200
mililitrů
smetany ke šlehání
100
gramů
moučkového cukru
70
gramů
medu
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Předehřejte troubu na 180°C a připravte plech vyložený pečícím papírem.
Do mísy rozklepněte 3 vejce a přisypte 125 gramů cukru. Mixujte na vysokou rychlost, dokud směs není světlá a nadýchaná.
Přidejte smetanu ke šlehání a dobře rozmixujte.
V jiné míse smíchejte 125 gramů hladké mouky, 40 gramů kakaa a 5 gramů kypřícího prášku. Promíchejte lžící.
Postupně přisypávejte moučnou směs do vaječné směsi a opatrně mícháte metlou nebo stěrkou, dokud se všechny suroviny nespojí.
Směs nalijte na připravený plech a uhladte ji stěrkou do rovnoměrné vrstvy.
Pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 15 minut, dokud těsto není upečené.
Do mísy dejte mascarpone a přidejte med. Mixujte na malou rychlost, dokud se med s mascarpone dobře nespojí a směs je hladká.
V jiné míse smíchejte smetanu ke šlehání a moučkový cukr.
Ztuženou smetanu opatrně přimíchejte do mascarpone směsi stěrkou, dokud není krém hladký a dobře spojený.
Upečený dortový korpus rozkrojte na dva stejné díly.
První půlku korpusu položte na podnos nebo prkénko.
Celý připravený krém rozetřete po spodním korpusu. Krém rozetřete rovnoměrně po celém povrchu a uhladte ho.
Na krém položte druhou půlku korpusu a jemně zatřeste, aby se korpus ustálil na svém místě. Poté uhladte strany.
Hotovou roládu nechte chvíli odležet v lednici, aby krém ztuhl a chutě se prolnuly.
Nakrájejte na plátky a podávejte.
Video recept
https://www.youtube.com/watch?v=hoVnLN88JPo&ab_channel=Chutn%C3%BDTV
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Sladké
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
dezert, kakaový korpus, Kinder mléčné řezy, piškotový korpus, řezy na plech, Tvarohové řezy